Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
ma t/m vr 8.30 tot 17.30 uur
Het doel van steenstrips en INpakt-gevelpanelen is hetzelfde. Het zijn beide afwerkingen van de (buiten)gevel. Steenstrips plakken is wellicht de bekendste afwerkingsmethode, maar heeft een aantal nadelen die wij met ons INpakt gevelsysteem opgelost hebben. De belangrijkste verschillen tussen steenstrips en INpakt panelen zijn ten eerste; steenstrips worden stuk voor stuk verlijmd. INpakt panelen worden snel en eenvoudig middels schroeven mechanisch bevestigd. Ten tweede worden steenstrips bij hoge temperaturen gebakken en INpakt panelen worden (koud)gegoten. Dat is nog eens duurzaam en milieuvriendelijk! In de praktijk heeft het monteren van INpakt panelen de volgende voordelen.
Lijmen van steenstrips is niet onder alle weersomstandigheden mogelijk. In de praktijk betekent dit dat in de periode half november tot maart géén steenstrips verlijmd kunnen worden. Maar helaas kent ons koude kikkerland gedurende het hele jaar door ook veel vochtige weersomstandigheden, ook dan is lijmen van steenstrips niet aan te raden. INpakt panelen kunnen ook bij regen en vorst geschroefd worden. Dat scheelt veel doorlooptijd en steigerhuur bij projecten die voor de winter net niet af zijn en je planning wordt veel eenvoudiger.
Het netjes en recht lijmen van steenstrips is een specialistisch werk. Het zagen en schroeven van INpakt-panelen kan iedere handige doe-het-zelver. Hierdoor is het vinden van personeel veel makkelijker. Doordat je een halve vierkante meter INpakt gevelsysteem per gevelplaat plaatst, is het proces van monteren ook nog eens veel sneller. Dat is pas meters maken!
De steenstrips en INpakt panelen bedekken een isolatiemateriaal zonder noodzaak voor een (brandgevaarlijke) spouw. Bij brand ontstaat veel warmte en wordt het isolatiemateriaal beschermd door de steenstrips of panelen. Verlijmde steenstrips worden bij brand warm en dan kunnen ze van de gevel afvallen. Het achterliggende isolatiemateriaal is dan niet meer beschermd en kan ontbranden. INPakt panelen zijn ontwikkeld om temperaturen van boven de 1.000 graden Celsius te weerstaan zonder het isolatiemateriaal aan te tasten.
Om een gevel interessant te maken wordt door de architect traditioneel gebruik gemaakt van een metselpatroon. Bekende metselpatronen zijn Halfsteensverband, en Noors- of kettingverband en Blokverband, maar er zijn oneindig veel regelmatige patronen te bedenken. Het consequent aanbrengen van een metselverband met steenstrips is heel lastig en het aantal lijmspecialisten is beperkt, hierdoor zijn de kosten van het aanbrengen enorm gestegen. Op dit moment worden dan ook vaak eenvoudige metselverbanden toegepast. INpakt legt een metselverband één keer heel zorgvuldig in een mal vast. Deze mal wordt keer op keer gegoten, hierdoor krijg je identieke panelen en na aanbrengen een perfect metselverband op je gevel..
Steenstrips worden gedurende lange tijd in grote ovens op hoge temperaturen (rond de 1.000 graden Celsius) gebakken. Dit kost enorme hoeveelheden energie. Bij veel steenstrips wordt eerst een baksteen gebakken, daarvan wordt vervolgens een dunne plak afgezaagd; de steenstrip. De rest van de steen wordt niet gebruikt. INpakt panelen worden zonder gevaarlijke chemische stoffen - uitsluitend met water - op kamertemperatuur gegoten. Zonder dat daarbij energie gebruikt wordt en er gaat géén materiaal verloren. De platen zijn bovendien volledig te recyclen doordat ze niet verlijmd zijn.
Veel gemeenten vereisen een garantie van 50 jaar op verlijmde steenstrips; dat kan geen enkele leverancier geven. Er zijn zelfs gemeenten in Nederland die wegens slechte ervaringen met het verlijmen van steenstrips dit überhaupt niet meer toestaan. Mechanische bevestiging van INpakt panelen met schroeven wordt door Bouw- en Woningtoezicht niet in twijfel getrokken.
Als je toch overweegt om steenstrips te laten lijmen, adviseren we je het rapport van vereniging BWT te lezen. In het rapport PVA Structurele verlijming van Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland – worden de resultaten van het lopende onderzoek weergegeven.
De Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland is de vereniging voor iedereen die werkzaam is binnen of voor het Bouw- & Woningtoezicht in Nederland. Zij is de spreekbuis voor het vakgebied richting de Ministeries en andere belangenorganisaties zoals de VNG, Bouwend Nederland, Aedes, BNA, NL Ingenieurs en andere vakorganisaties.
Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en graag persoonlijk door een van onze productspecialisten teruggebeld worden, vul dan onderstaand formulier in. We streven ernaar om binnen 1 (werk)dag contact met je op te nemen.
Gasloos geproduceerde steenstrip gevelpanelen schroef je direct - zonder lijm - op de buitenzijde van de gevelisolatie. Het kan in alle steden in Nederland en 365 dagen per jaar aangebracht worden. In nieuwbouw maak je met INpakt gevelpanelen het buitenspouwblad, in bestaande bouw is het de toplaag van de nieuwe gevelisolatie.
maandag
08.30 - 17.30 uur
dinsdag
08.30 - 17.30 uur
woensdag
08.30 - 17.30 uur
donderdag
08.30 - 17.30 uur
vrijdag
08.30 - 17.30 uur
INpakt BV
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
010 – 272 00 09
info@INpakt.nl
www.INpakt.nl
KvK: 86151266