ma t/m vr 8.30 tot 17.30 uur

Verduurzamen van je woning en de overheidsregels

Verduurzamen van beschermde panden loopt in Amsterdam vast op regels

Het isoleren van woningen gaat in Amsterdam nog lang niet hard genoeg, vinden gemeente en woningeigenaren. Een van de redenen is de beschermde status van veel panden en monumenten, waardoor isolatieplannen vertraging oplopen. 'Woningeigenaren lopen vast.'

Wethouder Reinier van Dantzig kon woensdag in de gemeenteraad goed nieuws geven, na vragen van D66-raadslid Rob Hofland. Het was Hofland namelijk na berichtgeving in vakblad Nul20 opgevallen dat in de Van Deysselbuurt al anderhalf jaar de isolatieplannen stilliggen omdat woningcorporatie Rochdale er niet uitkwam met de welstandscommissie, de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK).

Huurders wilden daar alleen instemmen met de isolatieplannen van Rochdale als de buitenmuren geïsoleerd zouden worden: de huizen zijn namelijk zo klein dat er na isoleren aan de binnenkant amper woonruimte over zou blijven. Maatregelen aan de buitengevel mochten echter niet van Welstandstoezicht vanwege de bijzondere architectuur van de woningen.

Met INpakt panelen kan je aan de buitenzijde dezelfde look-and-feel realiseren, zonder verlijming zoals bij steenstrips, dit kan helpen bij het sneller verkrijgen van de vergunning.

Bron: Parool.

Verduurzamen van beschermde panden loopt in Amsterdam vast op regels.
Terugbelverzoek

Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en graag persoonlijk door een van onze productspecialisten teruggebeld worden, vul dan onderstaand formulier in. We streven ernaar om binnen 1 (werk)dag contact met je op te nemen.

Huizenexperts sinds 1867

Gasloos geproduceerde steenstrip gevelpanelen schroef je direct - zonder lijm - op de buitenzijde van de gevelisolatie. Het kan in alle steden in Nederland en 365 dagen per jaar aangebracht worden. In nieuwbouw maak je met INpakt gevelpanelen het buitenspouwblad, in bestaande bouw is het de toplaag van de nieuwe gevelisolatie.

Openingstijden

maandag

08.30 - 17.30 uur

dinsdag

08.30 - 17.30 uur

woensdag

08.30 - 17.30 uur

donderdag

08.30 - 17.30 uur

vrijdag

08.30 - 17.30 uur

Contact

INpakt BV
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
010 – 272 00 09
info@INpakt.nl
www.INpakt.nl

KvK: 86151266